30. lokakuuta 2016

Viisi

Perjantaina tuli kuluneeksi viisi vuotta siitä kun Jaken kanssa sanoimme toisillemme tahdon. Päädyimme juhlistamaan sitä kahden päivän ajan, ihan vain siksi, että varasimme pöydän ravintolasta ennen kuin saimme tietää elokuvien näytösajat sille päivää.

Perjantaina, eli oikeana hääpäivänämme, kävimme syömässä Viikinkiravintola Haraldissa. Varasimme pöydän ajoissa ja ihan hyvä vain, sillä ravintola oli ihan täynnä. Haraldin ruokalista vaihtui aiemmin syksyllä, ja innolla katselinkin mitä herkkuja sieltä löytyisi. Alkuruuaksi päädyin ottamaan Veräjän vieren vihreä nimellä kulkevan salaatin, joka oli erittäin maittava. Härkäpapuja söin ihan ensimmäistä kertaa ja täytyy todeta, että voisipa niitä toistekin syödä. Härkäpapujen lisäksi salaatissa oli myös mm. granaattiomenaa (nom!), paahdettuja siemeniä ja herkullista rieskaa.

Veräjän vieren vihreä

Jake otti alkuruuaksi Luostarisaaren lohikiven, joka sisälsi mm. kylmäsavustettua lohta, mätiä ja salaattia. Minäkin mietin tätä itselleni alkuun, mutta tuo mäti olisi jäänyt syömättä, joten otin sellaisen mistä varmuudella tiesin, että kaiken voin syödä.

Luostarisaaren lohikivi

Pääruokien valinta tuottikin sitten meille molemmille enemmän vaikeuksia. Olisi ollut listalla niin monta eri vaihtoehtoa mistä valita. Lopulta kuitenkin minä päädyin valitsemaan Broileria vuohipaimenen nuotiolta ja Jake valitsi Yrttitarhan härkää. Minun annokseni sisälsi broileria ja vuohenjuustoa perunoiden ja juuresten kanssa ja Jaken annos härkää, perunoita ja juureksia.

Broileria vuohipaimenen nuotiolta

Yrttitarhan härkää

Pääruuan syötyämme olimme molemmat niin täynnä, että jälkiruualle ei yksinkertaisesti ollut enää tilaa. Lähdettyämme Haraldista suuntasimme suoraan kotiin viettämään iltaa TV-sarjojen parissa.

Lauantaina sitten olikin vuorossa leffailua. Menimme katsomaan Doctor Strangen päivänäytökseen Elokuvateatteri Stariin. Vaikka olenkin kova Marvel-fani, niin Doctor Strange oli minulle oudompi henkilöhahmo. Toki tiesin jotakin entuudestaan ja Wikipedia kertoi lisää, mutta voisi sanoa että menin katsomaan elokuvan ummikkona. Elokuva oli kyllä todella hyvä. Benedict Cumberbatch teki loistavan suorituksen ja olihan se Mads Mikkelsenkin hyvä. Ja se lopputekstien aikana tuleva teaser.. Aaaaa! Oon ihan innoissani. En kuitenkaan halua spoilata, jos joku lukija ei ole vielä käynyt elokuvaa katsomassa.

Doctor Strange

Koska elokuvan päättyessä kello oli jo kolme ja olimme syöneet vain aamupalan, niin päätimme lähteä vielä kaupungille syömään. Tällä kertaa ruokapaikaksi valikoitui M6 Dining. Jake otti itselleen burgerin ja itse päädyin ottamaan falafelannoksen, johon kuului siis falafeleja sekä kreikkalaista salaattia. Meinasi silmät tippua päästä kun tuo lautanen tuli pöytään. En odottanut nimittäin noin isoa annosta. Annos oli kuitenkin todella herkullinen ja tälläkin kertaa salaatissa oli granaattiomenaa! Kaikki falafelit söin, mutta salaattia en jaksanut kokonaan.

Falafelia ja kreikkalaista salaattia

Jälkkäriksi joimme vielä kanelikahvia, joka kuului hintaan. Tuo kanelikahvi maistui ihan siltä kuin olisi juonut kahvia, johon on dipattu kanelikorppua. Omnomnom! Ja ruokailun jälkeen suuntasimme kaupan kautta kotiin, katsomaan TV-sarjoja.

Näin meillä siis vietettiin tänä vuonna hääpäivää. Mitähän sitä ensi vuonna keksisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.