8. lokakuuta 2013

Fanfestissa oli tunnelmaa

Viime viikonloppuna järjestettiin ensimmäistä kertaa Fanfest - populaarikulttuuritapahtuma Helsingin Paasitornissa. Tämä tapahtuma oli siis pääsyy mun Helsingin reissulle ja tässä nyt raporttia tapahtumasta. Tämä postaus sisältää paljon tekstiä ja kuvia.

Lauantaina olin jo hyvissä ajoin Paasitornilla. Ovet aukeni kello 10, mutta minä reippaana tyttönä olin odottamassa ovien aukenemista jo kello 9! :D Yksin ei onneksi tarvinnut odottaa vaan samoihin aikoihin alkoi saapumaan muitakin kävijöitä ja siinä sitten tuli myös jutusteltuakin näiden muiden kanssa. Vähän ennen kymppiä näin myös tuttuja kasvoja saapuvan paikalle, Hanna ja Miika joihin molempiin olen tutustunut erään nettifoorumin kautta. Hanna oli Fanfestissa töissä, joten hänen kanssaan en jutellut paljoakaan, mutta Miikan kanssa sitten juttelin vähän enemmänkin.

Kymmeneltä ovet sitten aukesivat ja päästyäni sisään, bongasin Satun heti. Satuun oon tutustunut Poets of the Fallin irkkikanavalla ja Satu myös oli yksi Fanfestin järjestäjistä. Suuntasin heti Satun luo ja ensimmäinen asia minkä kuulin, oli: "Me löydettiin TARDIS!" :D Hetkeä myöhemmin sitten joukkoon liittyi myös Tiia, myös PotF:in irkkikanavalla tutustuttu ja myös yksi järjestäjistä. Siinä sitten höpöteltiin hetken aikaa ja sitten suunta Fanfestin avajaisiin.

Avajaiset

Voi että se kylmien väreiden määrä kun Doctor Who'n tunnusmusiikki alkoi kuulumaan kaiuttimista! Ja toki kaikki joilla oli sonic screwdriver, kaivoivat sen esiin ja nostivat sen kattoa kohti ♥ Harmi kun en saanut siitä kuvaa/videota. Tunnarin jälkeen lavalle asteli Fanfestin päätuottaja Mika.

Moi! ^___^

Söpösti siinä lavalla esitteli itsensä ja kertoi myös Fanfestin taustoista. Ja täältä voi käydä lukemassa taustoista jos kiinnostaa.

Tästä se kaikki alkoi

Avajaisten jälkeen oli hetki aikaa tutustua Paasitorniin ja Fanfestin oheistarjontaan, joten suuntasinkin ensimmäisenä ottamaan kuvan ihanasta TARDISista :D

TARDIS ♥

Sen jälkeen sitten tutkailemaan myyntikujan tarjontaa ja sitä tarjontaa oli kivasti. Ja pakkohan se oli hieman tuhlata rahaakin.. :P

Fanfest-ostokset

Genrewearin pöydästä löytyi tuo "I'm not getting older I'm just leveling up"-kangaskassi ja kaupanpäälliseksi sain tuon alla olevan rintanapin. Rintanapin laitoin koristamaan mun SA-laukkua. Dalek-muistikirjan ja TARDIS-avaimenperän löysin Urumin pöydästä. Fanfest t-paidan ja kangaskassin ostin sitten sunnuntaina, kun arvelin lauantaina, että hinnat tippuisivat sunnuntaina ja niinhän siinä kävi. Tutkailin myös Head Hunter Storen tarjontaa, mutta valitettavasti hinnat oli vähän liikaa mun lompakolle, joten en ostanut mitään.

Kaupanpäällinen :)

Sitten olikin aika suunnata katsomaan ensimmäistä ohjelmaa, joka oli myös Fanfestin ainoa Supernatural-aiheinen. Kyseessä siis "Supernatural - mytologiaa TV-sarjan takaa" ja siinä siis verrattiin Supernaturalin enkeleitä ja demoneita eri mytologioiden enkeleihin ja demoneihin. Tykkäsin todella paljon ja opin myös ihan uusia asioitakin. Ja Alex oli tosi söpö välillä ♡

Supernatural

Natskun jälkeen oli taas aikaa ennen seuraavaa ohjelmanumeroa ja lähdinkin etsimään ruokapaikkaa. Päädyin ihan Paasitornin vieressä olevaan sushiraflaan syömään. Tilasin pienen annoksen mutta jostain syystä sainkin ison annoksen. En valita :D Hintaeroa kuitenkin muutama euro ja tossa isossa annoksessa kuitenkin oli kaikki ihan syötävää, paitsi tuo mätisushi. Oiskohan ollu kirjolohenmätiä, mutta vaikka ois ollut sammen mätiä (kaviaaria), niin olisi jäänyt syömättä.

Sushia~

Ruokailun jälkeen suuntasin takaisin Paasitorniin ja törmäsin siinä heti sitten Satuun ja lähdettiin ottamaan kaverikuvaa TARDISin kanssa. Ja tietenkin joku oli päättänyt lennellä TARDISilla ihan ylimpään kerrokseen kesken päivän :/ Paasitornissa kun niitä kerroksia ja portaita oli ihan riittämiin, niin meinaspa puuskuttaa kun pääs perille.

Ilme mikä parhain :D

Kaverikuvauksen jälkeen suunnattiin kuuntelemaan Nick Belliä ja "Adventures in post-production" esitelmää. Nick Bell siis kertoi kokemuksistaan ja työstään tv- ja elokuvamaailmassa ja varsinkin siinä post-production vaiheessa. Nick Bell on muuten se henkilö, joka on luonut mm. tämän kohtauksen Doctor Who'ssa. Itse Nickin osuus ei kestänyt kauaa, mutta kysymyksiä sateli sen verran paljon Nickille, että se pidensi ohjelmaa sopivasti.

Nick Bellin jälkeen lähdinkin sitten pois, vaikka tiedossa olisikin ollut vielä mm. Iron Sky director's cut elokuvanäytös, BBC Sherlockista ohjelmaa ja Timo Vuorensola Q&A. Olin kuitenkin sopinut Arvoituksen kanssa treffit ja mun energiataso oli tuossa vaiheessa sellainen, että en olisi pysynyt mitenkään hereillä.

Sunnuntai alkoi taas vaihteeksi hyvissä ajoin odotellen ovien aukenemista. Ovien auettua suuntasin ensimmäisenä narikkaan viemään mun matkalaukun säilytykseen. Sunnuntai oli mulla myös ex-tempore muutosten päivä.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan ensimmäisenä suuntasin odottelemaan "Ystävämme Slenderman, parahin Pyramid Head ja herra Necromorph - paniikkia pelihuoneessa" ohjelman alkua, mutta jostain syystä päätinkin lähteä katsomaan "50 Oddball Moments in Doctor Who" esitystä. Onneksi lähdin, nimittäin törmäsin samalla Eathiin, kaveriin johon tutustunut netin ihmeellisessä maailmassa. Toki myös tuo esityskin oli erittäin mielenkiintoinen. Siinä siis käytiin läpi mitä kaikkea omituisia otuksia Doctor Who'ssa on aikojen saatossa ollut. Monet naurutkin sai siinä ja olipa kiva nähdä miltä mm. Cybermanit on alkuaan näyttänyt :D Esityksen aikaan paikalle oli tullut myös Mord, tuttu myös netin ihmeellisestä maailmasta.

50 Oddball Moments

Sitten toinen muutos tuli siinä kun olin seurannut "Sexism is not cool: Steven Moffat ja naisten rooli Doctor Whossa" esitystä noin vartin verran, jos sitäkään. Alkoi ärsyttämään muutamat asiat siinä esityksessä ja niinpä lähdinkin sitten kuuntelemaan "Dubbauksen salat - VSH:ltä valkokankaalle paneelia".

Dubbauksen salat

Paneelissa siis oli Pekka Lehtosaari, Jarkko Tamminen ja Antti L.J. Pääkkönen kertomassa omia näkökulmia animaatioiden jälkiäänityksistä ja siitä, miten se on vuosien aikana muuttunut.

Dubbauksen salat

Paneelin aikana järjestettiin myös sellainen ohjelmanumero, jossa herrat lukivat klassikoksi nousseita kirjoja. Ei, he eivät lukeneet niitä omilla äänillään vaan tunnettujen hahmojensa äänillä. Seitsemän veljestä tuli meille siis tutummaksi mm. Paavo Pesusienen (Antti), Baloon (Pekka) ja Kuzcon (Jarkko) äänillä luettuna :)

Dubbauksen salat - Seitsemän veljestä tunnettujen äänien kera

Paneelin jälkeen mietin seuraavaa siirtoa ja jälleen alkuperäinen suunnitelma muuttui, tosin vain hetkeksi. Menin aluksi kuuntelemaan Rhianna Pratchettia. Rhianna Pratchett on englantilainen videopelikäsikirjoittaja ja lisäksi hänen isänsä on Terry Pratchett, joka on minulle tutumpi. En siis ollut kuullu Rhiannasta kertaakaan ennen Fanfestia.

Rhianna Pratchett

Jostain syystä en kuitenkaan jaksanut keskittyä kuuntelemaan englantia, joten palasin alkuperäiseen suunnitelmaan ja menin kuuntelemaan esitystä "Omar Littlestä Loras Tyrelliin - HBO ja homohahmot". Esitys oli menossa jo puolessa välissä, mutta en antanut sen haitata vaan kuuntelin esityksen loppuun. Hyviä huomioita kyllä tuli esiin sen esityksen aikana ja mun mielestä ehkä kaikista paras kommentti oli kun puhuttiin Game of Thronesin homohahmoista, kun monet kirjan lukeneet olivat väittäneet että kirjoissa ei ole homoja, että miksi ihmeessä sarjaan oli sitten niitä laitettu. Niin tuon jälkikommentti "Kaikille ei riitä edes sateenkaariviitta". Renly Baratheonilla oli siis oma vartiosto, Rainbow Guard ja jokaisella vartioston jäsenellä oli sateenkaariviitta.

Tuon esityksen jälkeen kello sitten olikin sen verran, että oli mun aika lähteä pois ja kohti lentokenttää. Mielelläni olisin kyllä mennyt vielä katsomaan Salaisiin kansioihin liittyvän esityksen ja päättäjäisiinkin osallistunut. Halusin kuitenkin olla lentokentällä ajoissa, niin oli nuo pakko jättää väliin.

Sitten tähän loppuun vielä Fanfestin plussia ja miinuksia:

+ Paljon ohjelmaa
+ Edullinen lippu
+ Sijainti
+ Supernatural
+ Dubbauksen salat
+ HBO ja homohahmot
+ 50 Oddball Moments in Doctor Who

- Paasitornin salikartta puuttui ohjelmalehtisestä
- Ohjelmakartta oli "väärin päin" ohjelmalehtisessä
- Taidekuja oli sijoitettu ihan liian pieneen tilaan
- Kunniavieraiden osuudet samaan aikaan kuin muukin ohjelma
- Liian vähän Supernaturalia!


Jään kyllä innolla odottamaan tietoa järjestetäänkö Fanfest uudestaan. Jos järjestetään, niin tämä tyttö kyllä suuntaa sinne uudestaan! :)

6 kommenttia:

 1. Oi, kuulostipa hauskalta tapahtumalta :) Voi juku. Doctor Who on yks meikäläisenkin suosikki, samoin tuo dubbaus-juttu ja tietenkin Game of Thrones juttu kuulostivat hyviltä. Oisinpa ollut paikalla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavaan Fanfestiin sitten :) Ainakin tuo dubbaus-juttu luvattiin uusia jos Fanfestille seuraa jatkoa, toki eri ääninäyttelijöiden kera.

   Poista
 2. Kiva avaimenperä :).

  Ootko muuten koskaan käynyt Modcloth -nettikaupassa? Siellä on tommosia vähän samantyylisiä juttuja: http://www.modcloth.com/shop/search?keyword=tardis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole tullut tuo kauppa vastaan aikasemmin. Kiitos linkistä/vinkistä :)

   Poista
 3. on hieman kade sulleee!! Sarjisfesteillä tuota uutta festaria kyllä kovasti mainostettiin mutta jotenkin unohdin sen tyystin. Siellä näytti olevan IHANAA! Meikähän on kanssa ihan super suuri Tohtori fanittaja esimerkiksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun oli tarkotus sulta udella viel pari päivää ennen tapahtumaa, että ootko tulossa vaan se sitten jäi :(

   Poista

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.