29. huhtikuuta 2013

Kesä Oulussa

Kevät on tullut vihdoin Ouluun ja pian koittaa kesä ja useat tapahtumat täyttävät kalenterin. Tapahtumia on toki jo jonkin verran ollut, mutta nyt keskitytään tuleviin tapahtumiin alkaen toukokuusta.

TOUKOKUU

Oulu International Tattoo Festival 2013
Äitienpäiväviikonloppuna, 10.-11.5., Kuusisaari täyttyy tatuoijista, tatuoiduista sekä tatuointia hankkivista tai siitä unelmoivista. Paikalla on tatuointiartisteja mm. Suomesta, Ruotsista ja Italiasta. Tatuoijien/tatuointien lisäksi paikalla on mahdollista kokea koukuilla leijailu, nauttia musiikista, .. Lisätietoja tapahtuman FB-sivuilta täällä.

Pohjois-Suomen Erämessut
Tänä vuonna Pohjois-Suomen Erämessut järjestetään kymmenennen kerran 23.-26.5. Ouluhallilla. Paikalla on n. 600 näytteilleasettajaa toivottamassa metsästyksen, matkailun, retkeilyn ja luonnon ystävät tutustumaan mitä eräalalla on tarjottavana. Tänä vuonna paikalla on myös mm. Mikko "Peltsi" Peltola, Kari Hietalahti, Tommi Korpela ja Antti Ruuskanen kertoilemassa kalajuttuja. Erämessuista lisää täällä

Mahdollisuuksien tori ja Siivouspäivä
Mahdollisuuksien tori järjestetään tänä vuonna Oulun kaupungin teatterin ja kirjaston luona lauantaina 25.5. kello 11-16. Samaan aikaan järjestetään myös Siivouspäivä, jonka pääpiste on myös teatterilla ja kirjastolla, mutta levittäytyy myös muualle Ouluun. Lisätietoja Mahdollisuuksien torista täällä ja Siivouspäivästä täällä.

KESÄKUU

Makua Karnevaalit 2013
Kesäkuun ensimmäinen mielenkiintoinen tapahtuma on Makua Karnevaalit joka on luotu keittiön ympärille. Karnevaalit järjestetään 7.-9.6. Ouluhallissa ja paikalla on mm. Jyrki Sukula ja Tomi Björck sekä paljon näytteilleasettajia. Ainakin sivujen perusteella sain sellaisen kuvan, että tapahtumaa markkinoidaan enemmän yrityksille, mutta koska esillä on lippuhinnat ja aukioloajat, niin oletan että yksityishenkilötkin saavat mennä paikan päälle. Lisätietoja saapi täältä.

Oulun Päivät
Vielä viime vuonna Oulu-päivät järjestettiin perinteiseen tapaan elo-syyskuun vaihteessa, mutta tänä vuonna tämä tapahtuma on jostain järjettömästä syystä päätetty siirtää kesään ja pidentää 4 päivän tapahtumasta 3 viikon tapahtumaksi! Ajankohta on siis 14.6.-7.7. ja ohjelmassa on mm. markkinat kauppatorilla, Pohjois-Pohjanmaalainen perinneruokaviikko, lauluiltoja, tansseja, .. Lisätietoja ja ohjelma täällä.

Tervanpolttoviikko
Tervanpolttoviikko on perinteinen tapahtuma Turkansaaressa. Tänä vuonna se on 21.-26.6., eli alkaa juhannuksena Turkansaaren juhannusjuhlissa. Turkansaaresta olenkin tehnyt aiemmin jo kaksi postausta (1. ja 2.), mutta täältä pääsee tutustumaan paremmin paikkaan. Suosittelen käymään. Oulun Päivien aikaan tuonne on muuten ilmainen sisäänpääsy.

Eläkeläisten kesäpäivät
Tätä tapahtumaa en tietäisi varmaankaan ilman työskentelyäni Konffassa. Konffa nimittäin on ollut mukana näiden järjestelyssä ja minullakin oli mahdollisuus tämän tapahtuman eteen tehdä työtä. Kyseessä on siis Eläkeläiset ry:n vuotuinen kesätapahtuma, joka tänä vuonna järjestetään Oulussa juhannuksen jälkeisellä viikolla 25.-27.6.. Tapahtuman aikana eläkeläiset jalkautuvat ympäri kaupunkia erilaisten tapahtumien merkeissä ja yksi niistä on kulkue keskustan alueella. Joka vuosi kesäpäivillä on oma teemans aja tänä vuonna se on Oikeus arvokkaaseen ikääntymiseen.

Keskiyön auringon geokätköilyä Oulussa
Kesäkuun lopussa 29.-30.6. järjestetään kätköilijöille ihan oma tapahtumansa Oulussa, pääpaikkana Nallikari. Lisätietoja ja ohjelma täältä.

HEINÄKUU

Rotuaari Piknik
Tänä vuonna Rotuaari Piknik järjestetään 10.-13. heinäkuuta. Esiintyjinä näiden neljän päivän/illan aikana mm. Kaija Koo, Irina, Yö, Popeda, PMMP ja Ismo Alanko. Lisätietoja, esiintyjät ja lippuhinnat täällä.

Qstock'13
Qstock järjestetään tänä vuonna 11. kertaa ja tapansa mukaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna, eli 26.-27. päivä. Esiintyjinä mm. HIM, Within Temptation, Haloo Helsinki!, J. Karjalainen, Cheek, Amorphis ja Von Hertzen Brothers. Lippujen hinnat, infot, ym. löytyy täältä.

ELOKUU

Likkojen lenkki
Kesäherkut pääsee sulattamaan 10.8. kun Likkojen lenkki rantautuu Ouluun. Kyseessähän siis on juoksu-/kävelytapahtuma naisille. Lenkkiin voi osallistua yksin, kaksin tai ryhmässä. Itse olen miettinyt jos osallituisin tähän, mutta siitä lisää toisessa postauksessa. Lisätietoja taas tästä itse tapahtumasta löytyy täältä.

Jalometalli
Metallimusiikin ystäville elokuun 9.-10. päivä järjestettävä Jalometalli Metal Music Festival on ehdoton tapahtuma. Tänä vuonna esiintyjien joukossa mm. Slayer ja Voivod. Lisätietoja Jalometallin sivuilla täällä.

MILjazz
Jos taas mieluummin kuuntelet Pohjan sotilassoittokunnan esittämää musiikkia, niin sillon kannattaa 16.8. suunnata MILjazz-tapahtumaan. Lisätietoja täällä.


Tässä ei todellakaan ole kaikki tapahtumat mitä Oulussa on kesällä tarjolla. Lisää tapahtumia löytyy Oulun tapahtumakalenterista, jonne pääset tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.