10. lokakuuta 2015

REKOtuttaa

Ympäri Suomea järjestetty REKO rantautui kesäkuun alussa vihdoin Ouluunkin. Me ollaan Jaken kanssa käyty alusta saakka ostoksilla, ainoastaan pari kertaa jäänyt väliin mm. meidän Prahan reissun takia. Viimeisin REKO-kokoontuminen oli eilen ja meillä mukaan lähti sieltä jo tuttuun tapaan jogurttia mutta lisäksi piimää, leipää, jauhoja, kaurahiutaleita, muikkua ja perunoita sekä valkosipulia.

Viimeisin ostos, kuvasta tosin puuttuu perunat, muikku ja valakosipuli..

Tuota jogurttia ollaan ostettu ihan alusta saakka ja se on kyllä ihan ehdoton ostos. Parempaa maustamatonta jogurttia en ole maistanut. Meillä tuo 3 kilon pönttö kestää noin viikon verran ja sitten joutuukin viikon verran odottelemaan, että sitä saa lisää. Ainahan sitä toki voisi ostaa 2 pönttöä, mutta kun jääkaappiin ei sovi. Jogurtin lisäksi ei välttämättä aina osteta muuta, mutta jos ostetaan on ostokset joka kerta aika erilaiset. Ollaan ostettu kananmunia, ankanmunia, kalaa, lihaa, pottua, leipää ja nyt eilen ensimmäistä kertaa jauhoja ja kaurahiutaleita. Aikalailla tarpeen mukaan menee ostokset, ja toki sen mukaan mitä tuotteita on tarjolla.

REKOn myötä meillä on lisääntynyt todella paljon lähi- ja luomutuotteiden ostaminen. Kyllähän niitä on pyrkinyt ostamaan jo ennen REKOakin kaupasta, mutta mieluummin ostaa suoraan tuottajalta kun tietää sen rahan menevän kokonaan tuottajalle.


REKOssahan on siis kyse siitä, että tietyin väliajoin lähialueiden (ja miksei kauempaakin) tuottajat myyvät kuluttajille omia tuotteitaan ilman (turhia) välikäsiä. Myynti tapahtuu alueen REKOn FB-ryhmässä niin, että tuottajat lisäävät myynnissä olevien tuotteidensa tiedot ja hinnat ryhmän seinälle ja kuluttaja ilmoittaa tuottajan ilmoituksen alle, että mitä haluaa ostaa ja kuinka paljon. Sovittuna ajankohtana ja sovitussa paikassa tuottajat ja kuluttajat tapaavat, jolloin sitten itse ostotapahtuma tapahtuu.


Joko te olette löytäneet REKOn? Oululaiset voivat liittyä mukaan täällä.

8 kommenttia:

 1. Ryhmässä olen, mutta vielä ei olla tilattu :).
  On silti aivan loistavaa, että Oulussakin on tuo lähtenyt hyvin pyörimään :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja tuntuu että joka kerta on enemmän ja enemmän kuluttajia paikalla. Toivotaan että talvellakin riittää tuottajia ja valikoima pysyy yhtä hyvänä.

   Poista
 2. Kuulostaapa hyvältä idealta! Täytyy tutustua konseptiin tarkemmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä jos lähi- ja/tai luomuruokailu kiinnostaa :)

   Poista
 3. Ryhmässä olen taustalla seuraillut alusta alkaen, mutta syystä tai toisesta tilaukset on jäänyt vielä tekemättä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletpahan päässyt ainakin seurailemaan mitkä tuotteet ovat kysytyimpiä, niin sitten kun tilaat tiedät mitä kannattaa tilata :)

   Poista
 4. Mitä tuo tumma leipä tuossa kuvassa on? Mulla on jääny leivän syönti tosi vähälle, mutta mietin pitäiskö testata REKOn leipätarjontakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Tyrnävän leipureiden Terwa-saaristolaisleipää. Ihan älyttömän hyvää.

   Poista

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.