31. tammikuuta 2015

Erilainen teatterikokemus

Muistatteko kun tässä postauksessa kerroin kuinka toisen kuvakollaasin yhdestä kuvasta olisi tulossa postaus? No, kauempaa teidän ei tarvitse enää odottaa, sillä ajattelin että nyt voisi olla hyvä aika siitä kertoa.


En nyt muista oliko se elo- vai syyskuussa kun kuulin, että Finnkino tulee näyttämään marraskuun puolivälissä NT Live: Frankensteinin. Tiesin jo entuudestaan, että Benedict Cumberbatch (♥) näyttelee siinä ja kavereilta kuullut, että Benedictin on siinä mahtava. Ja toki jos mahdollista, niin kannattaa käydä katsomassa se versio, jossa hänellä on hirviön rooli. Toinen versiohan siis on, että Benedict näyttelee Frankensteinia ja Jonny Lee Miller hirviötä. Tietenkin otin heti selvää, että minä päivänä tuo Benedict hirviönä näytetään ja eipä mennyt kauaa, kun olin varannut lipun kyseiseen näytökseen.

Kyllähän tuo lipun hinta hieman kirpaisi, 26 euroa, mutta tuli se halvemmaksi kuin lähteä Lontooseen saakka katsomaan. NT live esitykset on siis kuvattu Lontoon Royal National Theatressa ja esityksiä näytetään sateliitin välityksellä ympäri maailman mm. elokuvateattereissa. Esityksiä on vain muutama/näytelmä. Aina joskus niitä saattaa tulla myös uusintanakin, Frankenstein hyvänä esimerkkinä.

Ja mitä tulee itse tuohon esitykseen, niin oli kyllä hintansa arvoinen kokemus. Benedictin eläytyminen hirviön rooliin on kyllä ihan omaa luokkaansa. Ja se, miten Benedict hallitsi kroppansa liikkeet. Välillä näytti kuin Benedictillä ei olisi mitään luita kehossaan, niin notkeasti liikkui. Ja ei kyllä ole valittamista Jonnynkaan roolisuorituksesta Frankensteinina.Kesto tuolla esityksellä on hieman päälle 2 tuntia, mutta kertaakaan en katsonut kelloa toivoen esityksen loppuvan. Itse asiassa olin vähän hölmistynyt kun tajusin näytelmän olevan loppusuoralla. Vastahan se alkoi, mihin aika katosi..?

Tässä vielä virallinen traileri esityksestä. Ja suosittelen kyllä katsomaan koko esityksen, jos siihen joskus tulee mahdollisuus ja Frankensteinin tarina vähänkään kiinnostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.