6. kesäkuuta 2015

Me nousemme kostona Kullervon, soma on sodan kohtalot koittaa..

Puolustusvoimain lippujuhlaa vietetään Suomessa vuosittain 4. kesäkuuta, joka on myös C.G.E. Mannerheimin syntymäpäivä. Mannerheim kuoli vuonna 1951 ja ensimmäisen kerran lippujuhla järjestettiin 1952. Lippujuhlan päivään kuuluu mm. myönnettyjen kunniamerkkien jako, ansioituneiden sotilaiden ja reserviläisten ylentäminen sekä paraati. Tänä vuonna paraati järjestettiin Oulussa ja pakkohan se oli mennä katsomaan.

Paraatin lisäksi Kuusisaaressa oli kalustoesittelyä ja näytöksiä. Yksi näytöksistä oli Midnight Hawks -taitolentonäytös. Alla yksi kuva ja postauksen lopussa videopätkä.

Midnight Hawks

Tuon lentonäytöksen jälkeen Raatin kentällä alkoi paraatikatselmus ja tässäpä kuvia kun joukot saapuivat kentälle. Paraatikatselmuksen aikana en kovin kuvia viitsinyt ottaa, sillä pääasiassa olisi näkynyt vain sotilaspoikien ja -tyttöjen selät kuvissa.

On ne niin kommeita sotilaita..

Suomen Rauhanturvaajia

Katselmuksen jälkeen olikin sitten aika siirtyä Tuiran silloille ohimarssia katsomaan. Ohimarssiin osallistui noin 1200 sotilasta ja noin 90 moottoroitua osaa. Lisäksi 4 Hornettia ja 4 Hawkia sekä 6 helikopteria teki ohimarssin aikana ylilennon. Kuvia tuli otettua tuttuun tapaan reilu 100, mutta julkaisukelpoisia vain nämä pari alla olevaa. Moottoroiduistakin osista otin kuvia mutta niistä ei oikein löytynyt mitään kovin hyvin onnistuneita kuvia.

Panssariprikaati

Maanpuolustuskorkeakoulun kadetteja

Paraatin jälkeen olisi ollut vielä tiedossa toimintanäytöksiä, mutta nälkä vei voiton ja lähdin syömään kaupunkiin. Sinänsä harmittaa että en jäänyt toimintanäytöksiä katsomaan, mutta luulenpa että siellä on ollut niin paljon porukkaa, että näkymät ei ois olleet hyvät. Toppilan satamassa olisi myös ollut nähtävää, sillä sinne oli tullut ohjusvene näytille. Ei vaan jaksanut enää syömisen jälkeen lähtä katsomaan sitä.

Tässäpä se lupaamani video. Suosittelen laittamaan äänet päälle.

#paraatissaparasta #paraati15 #midnighthawks

A video posted by Merja (@merjafrob) onTuo otsikko on Jääkärimarssin sanoitusta. Mulla on soinut Jääkärimarssi päässä pari päivää. Ehkä se tästä helpottaa pikkuhiljaa..

Lopuksi vielä yksi asia, josta saatte miettiä onko se totta vai tarua: Mietin aikoinani tosissani armeijaan menoa.

4 kommenttia:

 1. On siinä ollut näkemistä! :) Hui, minusta ei ainakaan olisi armeijaan menijäksi ollut, jos sinä olet sitä tosissasi miettinyt! Ainakin kuvittelin tuosta lauseesta niin että olet sitä vakavasti harkinnut. Olisihan se varmasti kokemus, mutta pitäisi olla sopiva luonne siihen hommaan ja viihtymään metsäleireillä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän minä sitä tosiaan joskus aikoinani tosissani mietin, että olisin armeijaan lähtenyt. Siinä sitten tuli kuitenkin muutamia asioita elämässä eteen ja armeijaan meno jäi vain haaveeksi.

   Poista
 2. Heippa, päädyin blogiisi ihan sattumalta, mutta jäin katselemaan näitä hienoja kuvia puolustusvoimain lippujuhlasta! Itsekin olin tuolla, ihan armeijan vihreät päällä.

  Palvelin vuoden verran Kajaanissa; upea kokemus, jota en ikinä vaihtaisi pois! Meinasi minullakin jäädä haaveeksi, mutta tajusin, kuinka paljon katuisin, jos en lähtisi kokeilemaan. Niin sinne lähdettiin, 26-vuotiaana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä vaiheessa kun mulla olisi ollut taas mahdollista lähteä armeijaan, eli kun erosin exästä, oli mun terveydentila/kunto semmonen, että ei ois hyväksytty armeijaan. Ehkä seuraavassa elämässä sitten :D

   Poista

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.