23. joulukuuta 2011

Yksi yö jouluun on..

Istun tällä hetkellä keittiössä kun ei olohuoneeseen sovi. Remonttimies tuli maalaamaan parit seinät olohuoneesta kun ne oli edellisen asukkaan jäliltä aika huonossa kunnossa. Näin ollen siis kaikki huonekalut on keskellä olohuonetta, eli ei paikkaa missä istua. Onneksi on kuitenkin keittiö ja keittiön pöytä minkä äärellä naputella.

Tästä päivästä tuleekin aika kiireinen. Yhdentoista aikaan meen esittelemään jollekin tytölle meidän entistä asuntoa. Onneksi saan kyydin isältä, niin ei mee matkoihin kauaa. Eihän tuossa ole kuin jotaan pari kilometriä matkaa, mutta helposti siihen saa menemään puolisen tuntia per suunta kun on liukasta. Kunhan tuun sieltä esittelemästä niin pitäis alkaa tekemään ja esi-valmistamaan huomenna tarjottavia ruokia ja herkkuja. Eli siis juustokakku, lihapasteijat, karjalanpaisti (paistetaan liha ensin pannulla, sit yöksi uuniin) ja joulutortut (ellen sitten tee niitä huomenna). Jossain välissä pitäisi myös viedä äitin ja isin luo joululahjat koska ei huomenna nähdä ja Jaken äitinkin luona käydä viemässä sille ruokajuttuja mitä ostettiin sille eilen. Niin ja syödäkin pitäisi jossain vaiheessa. Ja siivota! Jos toi remppamies ei ois tänään tullu, niin olisin voinu hyvin jo eilen siivota. Noh, onneks täällä on kuitenkin suhteellisen siistiä jo valmiiksi kun alkuviikosta testattiin kunnolla meidän rakasta Dysonia, mutta kylläpä tääl saa Dysonista huolimatta imuroida pari kertaa viikossa ja nyt vois myös raikastuttaa huoneilmaa pesemällä lattiat.

Huomenna taas sitten herätäänkin karjalanpaistin tuoksuun, laitetaan uunia hieman isommalle ja riisipuuro tekeytymään uuniin. Jos jätän tortut huomiselle, niin sitten riisipuuron nauttimisen jälkeen tehdään tortut. Tosin jos tortut tekis jo tänään, niin tuossa välissä voisi sitten lähteä käymään hautausmaalla, riippuen toki siitä mitä kello on. Ja sitten kun hautausmaakierros tehty ja takaisin kotona, niin onkin varmaan aika jo alkaa loput ruuat laittamaan kondikseen ja pöytä kattaa nätisti.


Mitenkäs teidän jouluvalmistelut ovat sujuneet?

2 kommenttia:

  1. Multa jäi jotenkin koko joulun valmistelu ihan välistä :D Kun muutto häämöttää jo niin pian edessä, ei oikein huvittanut kotiakaan joulukuntoon laittaa ja piparitkin katosivat jo aikoja sitten parempiin suihin. :D Ehkä ensi vuonna sitten ;)

    VastaaPoista
  2. Just tuon takia halusinkin uuteen kotiin muuttaa mahdollisimman pian että saa täällä viettää joulua :) Kun alunperinhän meillä oli suunnitelmissa vasta tammikuussa muuttaa tähän että ei oltais oltu kahen kämpän vankeja, mutta sitten päätettiinkin alottaa vuokrasoppari jo joulukuusta. Ja onneks päätettiin ♥

    VastaaPoista

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.