16. syyskuuta 2012

Tänään syötyä

Tänään syötiin possuwokkia pitkästä aikaa. Yksi parhaimmista vhh-ruuista mitä tiedän.


Possuwok

Ainekset 4 hengen annokseen
500 g possun lihaa (meillä oli ulkofilettä)
1 iso makea sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 paprikaa
1 kiinankaali

Marinadi possulle
sitruunamehua
soijakastiketta
inkivääritahnaa
hunajaa
naga jolokia jauhetta
japaninpippuria
1 iso valkosipulinkynsi
seesamöljyä

Kastike
ketsuppia
sitruunamehua
vettä
musta- ja valkopippuria
chiu chow chiliöljyä
seesamöljyä
kanafondia
marinadin jämät

Paistamiseen oliiviöljyä tai voita

Valmistus:
1. Suikaloi possu ohuiksi siivuiksi
2. Valmista marinadi sekoittamalla ainekset keskenään (valkosipulin voi joko murskata tai silputa joukkoon) ja laita possu marinoitumaan vähintään 3 tunniksi
3. Paista marinoitu possu kypsäksi ja sen jälkeen siirrä paistinpannulta lautaselle odottamaan HUOM! Älä heitä paistinpannulta marinadeja hukkaan vaan käytä sitä kastikkeen pohjana
4. Suikaloi sipulit, paprika ja kiinankaali
5. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään
6. Kun pannu kuumana, niin laita ensin valkosipuli ja sitten sipuli paistumaan. Lisää sen jälkeen paprika ja kiinankaali. Paista kunnes kaikki kypsiä.
7. Lisää kypsennetty possu ja kaada kastike päälle.
8. Anna kastikkeen kiehahtaa
9. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.