28. lokakuuta 2012

Paperihääpäivä

Tasan vuosi sitten sanoimme Jaken kanssa toisillemme "Tahdon!". Tuntuu kuin se olisi ollut vasta eilen.

Kuvia en ole täällä jakanut häistämme enkä tule jakamaan, sillä niitä ei ole. Kunnollisia nimittäin. Emme edes käyneet hääkuvaa ottamassa valokuvaajalla. Jotenkin kammoksuttaa ajatus maksaa hääkuvasta enemmän kuin mitä maksoi häistä itsessään. Sormus oli varmaan kallein hankinta ja sekin maksoi vain 40 euroa :D


Kun viime syksynä kerroin blogissa häistä ennakkoon, kirjoitin seuraavaa:
Ensi keväänä/kesänä/syksynä kun on avioliiton siunaaminen ja isommat pippalot, niin silloin sitten panostetaan enemmän ja pukeudutaan vähemmän mukaviin vaatteisiin ja käydään kampaajalla ja meikkaajalla jne.

Eipä tullut tuota avioliiton siunaamista eikä isompia juhlia järjestettyä, mutta eipä se haittaa. Ainakaan meitä. Pääsyynä siihen, että ei juhlia järjestetty, oli raha. Olisi tullut ihan liian kalliiksi järjestää juhlat, koska kutsuttavia olisi ollut niin paljon ja olisi ollut vaikea karsia pois ihmisiä. Jo pelkästään Jaken lähisuku koostuu 20 henkilöstä ja siihen sitten päälle mun lähisuku, niin luku ois ollut lopulta jotain 50 hengen luokkaa. Vaikka olisi tehnyt talkoovoimin ruuat, niin olisi pitänyt joku tila vuokrata ja vuokrata astiasto, jne. Päädyttiin siis siihen, että mitään juhlia ei pidetä. Ja mitä tuohon avioliittoon siunaamiseen tulee, niin meistä kumpikaan ei ole kovinkaan uskonnollinen. Ollaan enemmänkin pakanoita :D Ajattelin vain silloin vuosi sitten, että ihan ns. perinteitä kunnioittaen olisi myös avioliiton siunaaminen mukavaa ja pappikin olisi ollut jo tiedossa. Nyt tuokaan ei ole enää mahdollista kun en enää minäkään kuulu kirkkoon.

5 kommenttia:

 1. Oikein mukavaa hääpäivää! :)

  Aina välillä mietin, että pitäisikö päästää itsensäkin nuin vähällä hääjuhlan suhteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Jos ei halua kovin paljoa stressata, niin pienet häät on kyllä hyvä idea. Jos me oltais alettu järjestämään isoja häitä niin voi olla että mulla ois alkanu stressaamaan niin paljo että Jake ei ois jaksanu mua enää kattellakaan :D Toisaalta en tiiä oisinko itekää jaksanu itteeni enää..

   Poista
  2. Juu juuri se mua pelottaakin. Antti on joskus mun kans helisemässä siinä vaiheessa, kun meillä on pienet synttäri juhlat. Riehun kuulemma keittiössä, kaikki kun pitää olla just eikä melekeen.

   Poista

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.