1. tammikuuta 2013

Possua marokkolaisittain

Tämän vuoden ensimmäinen postaus käsittelee tämän vuoden ensimmäistä ruokaa.


Tehtiin siis tänään marokkolaistyylistä lihapataa. Vaikka Marokossa ei käytetäkään possua ruokana, niin tällä kertaa meillä oli possua. Tämän ruuan kanssa tosin kelpaa myös nauta ja siipikarja, mahdollisesti jopa lammaskin.

Tässä kuitenkin jonkinlaista ohjetta halukkaille ja tätä ohjetta seuraamalla syö useammankin kerran. Ehkä voisi sanoa, että 6 henkeä syö tästä mahansa täyteen.

Ainekset
kokonainen possun sisäfilee
valkosipulia
mausteita (kardemumma, sumakki, suola, afrikkalaista mausteseosta)
sitruunamehua

2 sipulia
valkosipulia
3 porkkanaa
3 punaista suippopaprikaa
1 keskikokoinen munakoiso
3-4 säilöttyä sitruunaa
mausteita (samoja kuin marinadin mausteissa ja lisäksi mustapippuria, valkopippuria ja muita mausteita)
tomaattimurskaa

Paistamiseen voita tai oliiviöljyä.

Ohje
Leikkaa possun sisäfilee kuutioiksi ja tee possulle marinadi valkosipulista, mausteista ja sitruunamehusta. Anna lihan maustua marinadissa mielellään yön yli.

Leikkaa valkosipulin kynnet siivuiksi ja kuullota niitä hetki pannulla. Lisää liha ja ruskista se. Lisää joukkoon sipuli ja siivutettu porkkana. Kun sipuli ja porkkana pehmennyt, siirrä kaikki uunivuokaan.

Suikaloi paprika ja paista hetken aikaa. Leikkele munakoiso sopiviksi kuutioiksi ja lisää sekä munakoiso että paprika vuokaan.

Lisää tässä vaiheessa mausteet, säilötyt sitruunat siivuina ja tomaattimurska. Laita tomaattimurskapurkin pohjalle jonkun verran vettä ja kaada vesi kuumalle pannulle saadaksesi pannulta maut ja kaada lopulta neste vuokaan.

Sekoita ainekset keskenään ja laita sen jälkeen uuniin aluksi 200 asteeseen noin 30 minuutiksi, laske sen jälkeen uunin lämpötila 150 asteeseen tunnin ajaksi ja sen jälkeen 125 asteeseen ja anna hautua vielä reilu tunti.

Tarjoa lihapata riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.