18. helmikuuta 2013

Kalaa ja lintuja

Kuten jo aikaisemmin kerroin tässä postauksessa, niin yksi työpäivistä Konffalla oli Limingassa sijaitseviin tapahtumapaikkoihin tutustumista. Ajattelinkin nyt sitten kertoilla näistä paikoista.

VIHILUODON KALA

Vihiluodon Kalan vuonna 2011 valmistuneet uudet tuotantotilat sijaitsevat Limingan Tupoksessa, n. 20 minuutin ajomatkan päässä Oulun keskustasta. Tuotantotilojen lisäksi tilassa toimii myös kalakauppa ja kalaravintola, eli Vihiluodon Kalakauppa ja Keittiö.

Vihiluodon Kalakauppa ja Keittiö

Kalakauppa ja keittiö on avoinna joka päivä vuoden ympäri ja joka päivä sieltä myös saa tuoretta kalaa tiskistä ja jos nälkä yllättää, on tarjolla joka päivä myös ruokaa. Lounasaikaan on tarjolla joka päivä kalakeittoa ja lisäksi pari-kolme muuta vaihtoehtoa. Toki sitten on tarjolla myös listaruokiakin joista valita jos ei lounasvaihtoehdoista löydä mieluisaa.

Avoinna joka päivä, paitsi jouluna ja juhannuksena.

Millaista kalaa saisi olla?

Koska meidän vierailu tapahtui lounasaikaan, niin tietenkin lounasta pääsimme myös maistelemaan. Itse otin uunilohta ja pakko kyllä sanoa, että oli ihan älyttömän hyvää. Ja tuosta annoksesta ei kyllä jäänyt lainkaan nälkä, maha tuli erittäin täyteen.

Lounas: Uunilohta, ohrattoa, uunikasviksia, perunamuussia ja salaattia.

Valo(kuva)taidetta seinillä.

Osa valaistuksesta ja samalla tilan koristelusta, oli toteutettu tekemällä vanhoista Oulun maakunta-arkistosta löydetyistä valokuvista tuollaisia valoseiniä. Paremman näköisiä livenä, kannattaa siis käydä katsomassa paikan päällä ja juoda vaikka kahvit jos ei nälkä ole.

Tuotantotilojen, kalakaupan ja kalaravintolan lisäksi tiloista löytyy myös kokoustilat ja sauna. Sopiva paikka siis pitää myös vaikka pieniä kokouksia tai miksei vaikka saunailta pienellä porukalla.

YLILAURIN TILA

Ylilaurin tila sijaitsee Lumijoen varressa lähellä Lumijoen keskustaa. Tilan historia ulottuu aina 1700-luvulle ja sama suku on asuttanut tilaa alusta saakka.

Sen lisäksi, että tilalla on älyttömästi söpöjä koiria ja kesäisin mahdollista poimia mansikoita, on tilalla myös ohjelmapalvelua ja siitä kävimmekin hieman kuulemassa juttua.

Eli Ylilaurin tilalla järjestetään fasaaninmetsästystä syyskuulta helmikuun loppuun saakka. Metsästettävät fasaanit on tilalla kasvatettuja, joten metsästyssaalistakuu on 100%. Metästykseen voi osallistua 4-6 henkilöä ja jos porukkaa on enemmän, niin silloin osa voi olla ns. yleisönä. Metästyksen aikana pidetään myös taukoa ja syörään jahtieväät ja metästyksen jälkeen voi vielä käydä saunomassa.

Täällä en tajunnut ottaa kuvia kun oli niin paljon söpöjä koiria paijattavana :D

LIMINGANLAHDEN LUONTOKESKUS

Liminganlahden luontokeskus sijaitsee nimensä mukaisesti Limingassa Liminganlahdella. Liminganlahti on erittäin hyvä paikka lintujen bongailuun ja siellä käy todella paljon alan ihmisiä jopa ulkomailta asti. Sen lisäksi, että tuolla voi bongailla lintuja, on Luontokeskuksessa myös kahvila-ravintola, majoitustilat, kokoustilat sekä auditorio ja näyttelyitä.

Näkymä Luontokeskuksen tornista Liminganlahdelle

Kartta Liminganlahdesta

Näyttelyistä suurin on Lintujen 8 vuodenaikaa, jossa esitellään mitä linnut mihinkin aikaan vuodesta tekevät ja milloin mitäkin lintuja on nähtävillä Liminganlahdella. Lisäksi jokaisen vuodenajan kohdalla oli esiteltynä jokin lintu joka oli jollain tavalla tärkeä Liminganlahdelle. Ja jotta ei ihan tylsää olisi, on tarjolla myös erilaisia tehtäviä ratkottavaksi ja paljon erilaisia käsin kosketeltavia juttuja, kuten esimerkiksi erilaisia sulkia joita voi kokeilla kuinka erilaisilta kaikki tuntuu.

Näyttely Lintujen 8 vuodenaikaa



Pöllöjä!

Suosittelen kyllä Luontokeskusta kaikille jotka ovat vähänkään kiinnostuneet luonnosta ja/tai linnuista! Itse ajattelin käydä jossain vaiheessa kevättä/kesää paikalla uudestaan, näkee vähän paremmin millainen paikka on silloin kun siellä on lintuja ja ympäristö ei ole valkoinen :D

2 kommenttia:

  1. Meikä tomerana selittää että oon täältä kotosin ja luulin ekana että luen yhden toisen (tuntemattomamman) blogi ajoka ei tunne mua niin hyvin. :,D Oh shame!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, tulipahan ainakin mulle muistutus että oot kotosin täältä päin, jos vaikka sattusin unohtaan joskus ;D

      Poista

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.