2. heinäkuuta 2013

Kun kameran muistikortti sanoo sopimuksen irti..

.. ja ei tietoa milloin saan uuden tilalle.

Ihana Spock ♥
Kuva: tumblr

Otin lauantaina muutamia kuvia blogipostauksia varten. Aloin siirtämään kuvia koneelle ja kappas, kone ei tunnista muistikorttia. No, oon tottunut siihen ja käytinkin muistikortin pois lukijasta ja laitoin uudestaan paikalleen. Tällä tavalla olen yleensä saanut sitten muistikortin aukenemaan. Mutta ei, vaikka kuinka toistin tätä ainakin kymmenen kertaa ja käytin välillä konettakin kiinni jos se olisi auttanut, niin eipä muistikortti alkanut millekään. Päätin sitten laittaa muistikortin takaisin kameraan paikalleen, että jos sitten usb-kaapelin avulla siirtäisin kuvat, niin kameran näytöllä lukee "muistikortti lukittu".

Lukitsen siis muistikortin yleensä kun siirrän suoraan siltä tavaraa koneelle, mutta otan lukituksen kyllä aina pois kun laitan sen kameraan takaisin, niin tälläkin kertaa. Otin muistikortin pois, tarkistin että lukitus on todellakin pois ja laitoin takaisin kameraan. "Muistikortti lukittu." Annoin sitten muistikortin Jakelle, että kokeilee aukeneeko muistikortti hänen koneella. Ei auennut. Kamera kuitenkin suostui näyttämään muistikortilla olevat kuvat, joten siirsin kuvat sitten usb-kaapelin avustuksella koneelle. Kaikki reilu 400 kuvaa mitä on tullut napsittua.

Onneksi sain sentäs tuolla tavalla kaikki kuvat talteen. Tuli nimittäin sitten googletettua oisko muilla samaa ongelmaa Transcendin muistikorttien kanssa ja aika paljon löytyi joilla sama kohtalo. Osalla tosin oli niin pahasti käynyt, että ei saanut kuvia mitenkään pelastettua muuta kuin joillain maksullisilla ohjelmillla.

Nyt sitten mietin, että koskahan saisi ittensä liikkeelle niin, että kävis ostamassa uuden muistikortin. Onneksi mulla on kuitenkin tuo kännykkä millä voi ottaa kuvia, niin sitä voi käyttää sen aikaa kun olen laiska :D Ja mulla on myös kuvia valmiina pariakin postausta varten, joten ei senkään puolesta ole hätää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.