10. syyskuuta 2013

Uusi lelu

Kaksi vuotta sitten ostamani Sony VAIO-miniläppäri sanoi sopimuksensa irti viikonloppuna. Jo pidemmän aikaa sen kanssa sai tapella siitä, että lataako se akkua vai ei. Itse akussa ja laturissa ei ollut vikaa, vaan vika oli liittimessä. Se oli jostain syystä päättänyt löystyä ja heilui todella paljon. Lataaminen kuitenkin onnistui kun sai laturin piuhan tarpeeksi kireälle, niin että se pakotti liittimen pysymään paikoillaan. Mutta sunnuntainapa tuo ei enää toiminut ja totesimme Jaken kanssa, että liitin ilmeisesti lopulta murtunut paineen alla. Pystyin kuitenkin vielä muutaman tunnin käyttämään sunnuntaina konetta pelkän akun varassa ja se aika menikin sitten metsästäessä uutta konetta.

Eilen aamulla olikin aika lähteä bussiseikkailulle Verkkokauppaan ja kotiutin sieltä uuden koneen itselleni.

Eli kyseessä on Asus VivoBook S200E 11.6" touch screen näytöllä ja Win8-käyttöjärjestelmällä. Oon nyt eilisestä asti koittanut totutella tuohon Win8-käyttikseen, mutta mitä enemmän käytän sitä, niin sitä enemmän myös toivon että saisin asennettua Linuxin tähän koneeseen mahdollisimman pian.


Ensinnäkin tuo alotusruutu. Onhan se ihan hyvä, näkee heti kaikki yhteystiedot, sähköpostit, viestit, ym. tärkeät, mutta tuo on myös erittäin ärsyttävä käyttää. Ilman touch screeniä oisin menettäny hermoni paljon useammin. Lisäksi sekin ärsyttää, että ohjelmat jotka tuon alotusruudun kautta aukasee, niin niitä ei saa suljettua ilman että aukaisee toisen ohjelman ja sitten ottaa vasemmalta puolen esiin käynnissä olevat ohjelmat ja sieltä sitten oikealla hiirenpainikkeella valitsee suljettavan ohjelman ja sitten valitsee sulje.

Noiden lisäksi olin vuosien aikana unohtanut, että kuinka hidasta Windows on käynnistää, saatika kuinka hidasta ja hankalaa päivittäminen on. Noi päivitykset varsinkin, argh! Ensin Windows ilmottaa että olisi päivityksiä saatavilla ja että ne ois ladattu valmiiksi että senkus vaan asennat. No sit kun päättää alkaa asentamaan, niin Windows onkin "ähäskutti, eipä oltukaa ladattuna valmiiks vaan nyt vasta aletaan lataamaan ja saattaa mennä minuutti tai kuus tuntia että ollaan ladattuna ja valmiita asentuun". Ja toki WIndows ei edes ilmoita kaikista päivityksistä kerralla vaan sitten kun on ekat 100 ladannu ja asentanu, niin tulee 200 lisää.

Mutta jos ei tuota Windowsia ota huomioon, niin tää kone oli ainakin tähän astisella kokemuksella hyvä ostos. Ja tämän koneen ostamisen mahdollisti synttärilahjaksi saatu raha mun tädiltä ja hänen mieheltään. Toki se raha ei kokonaan rahoittanut tätä konetta, mutta suurimman osan kuitenkin. Loput rahat otin omista säästöistä.

2 kommenttia:

  1. Moi, heitin sinua haasteella blogissani :)

    http://narseskanelamaa.blogspot.fi/2013/09/11-faktaa-ja-11-kysymysta.html

    VastaaPoista

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.