18. marraskuuta 2013

Puikkojen kilinää

Olen aina ollut kiinnostunut käsitöistä ja aina välillä tuleekin kausia kun haluan tehdä jotain omin kätösin. Tänä syksynä onkin ollut sellainen kausi ja olenkin tehnyt tälle syksyä jo yhdet villasukat valmiiksi ja toinen pari on tekeillä.


Ensin otin työn alle Jaken musta-vaaleanharmaat sukat. Villasukkia en ole neulonut varmaankaan yhtiäkään yläasteen jälkeen ennen tätä syksyä ja kantapään kanssa meinasikin mennä sormet suuhun. Onneksi kuitenkin äiti ja tämä ohje auttoi ja sain tehtyä sukat loppuun. Pari viikkoa meni, mutta en olekaan mikään nopea neuloja. Eikä mun sormetkaan tykännyt jos olin liian pitkään niiden mielestä puikkojen parissa.

Nyt sitten mulla on tekeillä omat sukat, eli nuo pinkki-vaaleanharmaat. Ensimmäisen sukan sain valmiiksi viikonloppuna ja nyt sitten pitäisi vielä saada toinen sukka valmiiksi jotta sukat saa käyttöön.

Molempiin sukkapareihin olen käyttänyt Roosanauha-sukkalankaa, jota oli Taito Groupin toimipaikoissa ja verkkokaupassa myynnissä rajoitetun ajan. Yhdessä kerässä lankaa on 100 grammaa/420 metriä, eli lanka on todella riittoisaa. Mustaa lankaa jäi vielä vaikka toisia sukkia varten ja vaikka en ole vielä saanut omia sukkia valmiiksi, niin luulenpa että pinkkiä ja harmaatakin jää ihan kiitettävästi tulevaisuuden neulomisia varten.

Roosanauha -sukkalanka

Ja kun puhutaan tulevaisuuden neulomisista, niin kävin viime viikolla tutustumassa Lankamaailma-kauppaan ja eipä sieltä voinut tyhjin käsin lähteä pois. Olisin voinut ostaa vaikka koko kaupan tyhjäksi, mutta päädyin ostamaan vain kahta eri lankaa.


Mukaan kaupasta lähti siis Marks&Kattensin FAME siniturkoosin värisenä sekä Zitronin Trekking (XXL) pinkki-violettina. Tuosta FAMEsta olisi tarkoitus tehdä Jakelle villasukat ja varmaankin tuosta Trekkingistä päädyn tekemään itselleni joko villasukat tai säärystimet.

Eikä toki tässä ole kaikki langat. Jossain pitäisi olla 7 Veljestä Polkkaa vihreänä vajaa kerä sekä pari kerää Teddya. Voipi siis olla, että tulevaisuudessa tulette näkemään enemmänkin tekemiäni neuletöitä..


Olethan muistanut osallistua arvontaan? Jos et, niin sinne pääset tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.