17. marraskuuta 2013

Lottovoittoa odottaessa..

Yks mun ja Jaken yhteisistä unelmista on päästä käymään Yhdysvalloissa. Ollaan monesti puhuttu siitä ja mietitty missä kaikkialla käydä. Ollaan myös mietitty sitä, että tehtäis roadtrip niin, että ostettais joku kiva halpa auto siellä ja ajeltais pieniä teitä pitkin paikasta toiseen ja sitten lopulta myytäis se pois, olettaen että se on vielä myyntikunnossa :D

Äsken leikin Google Mapsilla ja mietin millainen voisi olla kiva reitti. Laitoinkin sitten siihen niitä paikkoja missä olisi kiva käydä ja lopputulos tässä.


Ensimmäinen etappi olisi Chicago, josta suunta Michiganissa sijaitsevaan Hancockiin ja sieltä Wisconsinissa sijaitsevaan Ouluun. Kyllä, Yhdysvalloissa on paikka nimeltä Oulu :D Noh, Oulusta sitten suunta Seattleen ja sieltä Portlandin kautta San Franciscoon ihastelemaan Alcatrazia ja Golden Gate Bridgea. Ihasteltuamme niitä tarpeeksi on suuntana Las Vegasin kasinot ja sieltä Texasiin. Texasista suunta New Orleansiin nauttimaan hyvästä ruoasta. Lisää ruokanautintoja sitten Alabamassa ja sieltä maha täynnä suunta Pohjois-Carolinan kautta New Yorkiin ja Maineen. Ja lopulta sitten takaisin Chicagoon.

Chicago skyline ©Daniel Schwen

Tuolle reitille tulisi pituutta vain vajaa 15 000 kilometriä :D Ja aikaakin menisi vain noin 200 tuntia jos ei tarvitse ruuhkissa seistä tai ei tule muita hidasteita. Yhteen putkeen sitä ei kyllä voisi mitenkään ajaa ja noiden pääpysähtymispaikkojen lisäksi toki pysähdyttäis matkan varrella joihinkin kivoihin pikkukaupunkeihin. Yöpyminenkin tapahtuisi reitin varrella olevissa motelleissa.

Rahaa tuohon reissuun uppoaa useampia tonneja, jo pelkästään 2 hengen lennot maksaa reilun tonnin. Lisäksi se auto, siihen vakuutus, bensat, yms. Lisäksi majoitus, ruuat, ostokset, .. Eiköhän sitä siis melkein aleta jo puhumaan luvusta jossa on viisi numeroa ja ilman pilkkua.

Seattle Skyline ©Daniel Schwen

Aikaakin tuohon menee, varsinkin jos haluaa viettää jossain paikassa kauemmin kuin päivän. Jos miettii että pelkästään tuon reitin ajamiseen menee 200 tuntia. Jotta ei koko päivä menisi autossa, voisi ajoaika päivää kohden olla 4 tuntia. Ja jos joka päivä ajaisi reittiä eteenpäin, menisi aikaa 50 päivää. Luultavasti kuitenkin useammassa paikassa haluaisi pysähtyä niin, että olisi ainakin yksi ellei jopa kaksi täyttä päivää aikaa tutkia kaupunkia/kylää. "Pakollisia" pysähdyspaikkoja on 13, eli 2 päivän taktiikalla 26 päivää tutustumista. Tästä tuleekin sitten yhteensä 76 päivää. Lisäksi toki hyvä varata muutama päivä niihin muihin paikkoihin mitä vastaan tulee ja jos nyt jotain sattuu tapahtumaan, että ei pystykään jatkamaan matkaa ihan heti. Eli kyllä sitä se 3 kuukautta olisi hyvä tuolle matkalle varata.

San Francisco ©Daniel Schwen

Mulle nyt tuo 3 kuukautta ei ole paha työttömänä, olettaen siis että olisin silloin työtön kun tuo matka olisi mahdollista tehdä. Jakella taas ei ole siihen mahdollisuutta kun hällä on töistä lomaa maksimissaan 6 viikkoa. Jaken siis pitäisi ottaa palkatonta lomaa ja se pitäisi myös huomioida budjetissa.

No, ehkä sitä joskus vielä tuon pääsee toteuttamaan. Sitä ennen kuitenkin voi toteuttaa muita unelmia ja haaveita jotka eivät vaadi aikaa ja rahaa noin paljoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.