15. joulukuuta 2013

I am fire... I am death.

SPOILERIVAARA! Sinua on varoitettu, joten luet omalla vastuulla!

Kuten perjantaina kerroinkin, niin eilen meillä oli ohjelmassa The Hobbit: The Desolation of Benedict Cumberbatch Smaug.

Koska olen lukenut Hobitti-kirjan useaan kertaan, niin odotin mielenkiinnolla, että mitä ovat keksineet tämän kakkososan sisällöksi ja ei kyllä tarvinnut pettyä tälläkään kertaa tarinan kulkuun. Tokihan siinä oli jälleen ykkösosan tavoin sellaista mitä Hobitti-kirjassa ei ollut. Asioita ei kuitenkaan olla keksitty ns. omasta päästä vaan ne on selitetty Keskeneräisten tarujen kirjassa. Itse en ole tosin tuota kirjaa lukenut, joten oli kiva tietää esimerkiksi se, että miksi se Gandalf aina välillä karkasi omille teilleen.


Uusia ja uusvanhojakin hahmoja mukana oli. Kaikkien rakastama Legolas teki paluun. Vai pitäisikö sanoa, että ilmaantui ensimmäisen kerran kun kyseessä kuitenkin Lord of the Rings-trilogiaa edeltävästä ajasta kyse :D Täysin uutena hahmona oli Tauriel, Evangeline Lilyn näyttelemä haltiasoturi. Tauriel oli luotu elokuvaa varten, eli kirjasta häntä ei löydä, kuten ei Legolasiakaan. Heidän tuominen elokuvaan kuitenkin oli ihan hyvä veto. Sai vähän hajua, että millaista elämää esimerkiksi Legolas on ennen TSH:ta viettänyt. Ja toki mukana oli myös suloinen Radagast the Brown! Lisäksi Necromancer tuli hieman tutummaksi ja selvisipä sekin, että kuka tämä Necromancer oikeastaan on!


Kaikista eniten kuitenkin hahmoista odotin Smaugia, tuota hurjaakin hurjempaa ja suurinta ja pelottavinta lohikäärmettä. Ehkä yksi syy tälle odotukselle oli se, että äänen Smaugille antoi Benedict Cumberbatch, mutta toki halusin myös nähdä, miten Smaugin toteutus oli onnistunut. Ja ei kyllä tarvinnut tähänkään pettyä. Joka kerta kun Smaug puhui, liikkui, syöksi tulta, teki oikeastaan mitä vain, aiheutti kylmiä väreitä.


Kokonaisuudessaan elokuva oli todella mahtava, tunteiden vuoristorata. Välillä tuli naurettua ihan kunnolla ja välillä taas sai pidätellä itkua. Suosittelen kyllä kaikille tätä elokuvaa. Suosittelen myös katsomaan ensimmäisen osan jos sitä ei ole vielä nähnyt.

Tähän loppuun vielä Ed Sheeranin "I see fire" kappale, joka soi elokuvan lopputekstien aikana. Aivan ihana biisi ja kiteyttää todella hyvin yhteen elokuvan tapahtumat.Kuvat The Hobbit Movie tumblr.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.