11. lokakuuta 2014

Linja-autossa onpi tunnelmaa..

Olen melkein koko ikäni käyttänyt julkista liikennettä liikkuessani paikasta toiseen kaupungin sisällä. Tällä hetkellä kuljen bussilla kodin ja koulun väliä.

Kesällä Oulun seudun julkinen liikenne koki muutoksen. Tuon muutoksen takia joudun nykyään vaihtamaan bussia keskustassa. Onneksi kouluun päin mentäessä vaihtaminen sujuu suht näppärästi, sillä hyvällä onnella se bussi jolla loppumatkan koululle matkustan, tulee heti perässä. Joskus tosin odottelen muutaman ylimääräisen minuutin, mennäkseni kouluun toisella bussilla. Pääsen siis keskustasta koululle 4 eri linjalla :D

Kotiin päin matka taas ei aina sujukaan yhtä helposti. Jos lähden koululta ns. väärään bussiin, joudun keskustassa pahimmillaan odottamaan 30 minuuttia kotiin tuovaa bussia. Onneksi keskustassa on sisätiloja minne mennä lämmittelemään, ajatellen tulevaa talvea.

Mutta, se päälimmäinen syy tämän postauksen kirjoittamiseen on kanssamatkustajat!

Minut on opetettu pienestä pitäen kohteliaaksi matkustajaksi. Päästän aina vanhukset ensimmäisenä bussiin. Ruuhkabussissa mieluummin itse seison jos saan sillä turvattua vanhukselle istumapaikan. En turhaan varaa laukulla viereistä istumapaikkaa. Jos istun ikkunapaikalla ja vieressäni istuu joku kun olen jäämässä pois, sanon kohteliaasti "Anteeksi, jään seuraavalla pysäkillä pois.". Käytäväpaikalla istuessani ja ikkunapaikalla istuvan jäädessä pois, nousen seisomaan käytävälle antaakseni tilaa poistua.

Edellä mainituista syistä, melkein päivittäin niskakarvani nousevat pystyyn, sillä kaikki matkustajat eivät ole läheskään yhtä kohteliaita. Pahiten ne niskavillat nousee aikuisten kohdalla!

Olen monta kertaa joutunut seisomaan ruuhkabussissa, koska pitäähän sen pienen käsilaukun saada ihan oma paikka. Sitä ei ole siirretty vaikka kohteliaasti yrittänyt pyytää. Ei edes vanhuksien pyytäessä. Ikkunapaikalta lähtiessä ei sanota mitään, vaan oletetaan käytäväpaikalla istuvan lukevan ajatuksia ja siirtyvän automaattisesti. Jos käytäväpaikalla istuva ei väistä, rynnitään sylin kautta pois. Sitten on nämä, jotka eivät siirry senttiäkään käytäväpaikalla istuessaan kun ikkunapaikalta lähtee pois ja tämä pois lähtijä maininnut kohteliaasti hyvissä ajoin, että jää pois.

Oikeesti hei, onko se niin vaikeeta aukasta se suu ja sanoa edes anteeksi kun on jäämässä pois? Tai onko se niin vaikeeta ottaa se laukku/reppu syliin matkan ajaksi? Tai antaa tietä poisjääville?

Onneksi kuitenkin näkee niitä kohteliaitakin kanssamatkustajia.

4 kommenttia:

 1. Kyllä tuo ihan yhtä normaalia käytöstä kuin sekin, että pyörissä ei ole lamppua ja sitten kun siitä huomautetaan niin todetaan, että "hyvin mä täällä näen". <3 Ei voi muuta kuin arvostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyl kans yks ärsytyksen aihe. Varsinkin jos ite on autolla liikenteessä. Samoten sit ilman heijastinta kulkevat. Ärrr. Josta tulikin mieleen, että pitäis omaan takkiin laittaa heijastin ennen ku on liian pimiää.

   Poista
 2. En voi kyllä ymmärtää ihmisten ajattelemattomuutta. Itsekin olen törmännyt usein törttöön käytökseen kanssaihmisiltä bussissa, mutta yllättävää kyllä pahin käytös koskaan oli eräällä bussikuskilla. Siinäpä vasta asiakaspalvelija :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, bussikuskeilla ei aina ole sitä asiakaspalvelutaitoa kyllä. Se pitäis kyllä kuulua suurena osana koulutukseen. Samoin myös englanninkielen opetus pitäisi olla pakollinen. Joskus joutunut menemään tulkkaamaan kun ulkomaalainen kysynyt jotain kuskilta ja kuski vaan vastaa suomeksi.

   Poista

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.