20. joulukuuta 2013

Vuoden 2013 kirjat

Tämän vuoden puolella tuskin enää saan kirjaa luettua loppuun saakka, joten ajattelin jo nyt esitellä kaikki kirjat mitkä olen tänä vuonna saanut luettua.

Luettujen kirjojen lista täällä (blogi) ja täällä (goodreads)

Kirjoja sain siis luettua 24 kappaletta, mikä olikin mun tavoitteena Goodreadsin vuosihaasteessa. Toki jos olisin jotkin kirjat lukenut nopeammalla tahdilla ja lukenut joka päivä, olisi saldo voinut hyvinkin olla enemmän. Osa kirjoista vaan vaati enemmän keskittymistä, joten kovin pitkiä pätkiä ei jaksanut lukea. Osa oli toki vielä englanniksi, joten vaikka olenkin suhteellisen hyvä englannissa, niin silti se on hidastava tekijä, varsinkin lukiessa Pratchettia.

Noista 24 kirjasta kaikista eniten odotin Douglas Adamsin Linnunrata-"trilogian" loppuunsaamista, sillä mulla meni koko sarjan lukemiseen useampia vuosia. Kolme ensimmäistä osaa meni ihan hyvin, mutta neljäs osa alkoi olemaan jo tiukkaa ja viides teki vielä tiukempaa. Kun lopulta sain viidennen osan luettua, mun teki mieli tehdä victory dance! :D

Täysin uusi positiivinen tuttavuus Douglas Prestonin ja Lincoln Childin Pendergast-kirjasarja. Jäin siihen koukkuun heti ensimmäistä kirjaa lukiessani. Alunperin kuulin tästä kirjasarjasta Nonnulta ja kun näin Jaken kirjastosta lainattujen kirjojen seassa Kuoleman asetelman (kuvassa Still life with crows) ja tajusin sen Pendergast-kirjaksi, päätin lukea sen. Ja päätös tosiaan kannatti. Kevään aikana tulikin luettua useampi niistä ilmestyneistä ja jossain vaiheessa pitäisi ne loputkin lukea. Tätä kirjasarjaa voin kyllä hyvin suositella kaikille mysteerien ja dekkareiden ystäville.

Muita suosikkeja tänä vuonna luetuista ovat Nälkäpeli-trilogia, Pratchettit, Neil Gaimanin Unohdetut jumalat sekä Cecilia Ahernin P.S. I Love You ja John Verdonin Numeropeli. Myös tuo Phil Schwarzmannin How to Marry a Finnish Girl oli ihan hyvä, sai nauraa ihan kunnolla, mutta sitä tuskin olisi tullut luettua ilman Nooran suositusta.

Löytyykö listalta sellaisia kirjoja mitä olette itse lukeneet? Tai sellaisia mistä haluaisitte enemmän kommenttia, tietoa kannattaako lukea vai ei?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.