21. joulukuuta 2013

Muumien talvi

Vaikka nyt Muumeissa ei joulua joka vuosi juhlitakaan, niin silti päätin ottaa tähän 12 Days of Christmasiin Muumit mukaan.

Yleensähän Muumit nukkuvat talviunta myöhäisestä syksystä kevääseen ja eivät edes tiedä mitään lumesta, kylmyydestä, mistään mikä liittyy talveen. Eräänä talvena kuitenkin Muumipeikko herää kesken talviunien ja kuinkas sitten kävikään..

Taikatalvi on ilmestynyt suomeksi ensimmäisen kerran vuonna 1958. Vuonna 1989 siitä ilmestyi äänikirja, jossa lukijana Tytti Paavolainen. Pelkästään kirjoihin ei talven ihmettely jää, vaan sitä tapahtuu kolmen jakson verran Muumilaakson tarinoissa.

Kaksi ensimmäistä jaksoa löytyy YouTubesta ja kolmas jakso veoh.com sivustolta ja jos et ole jaksoja nähnyt tai haluat virkistää muistiasi, tässäpä linkit jaksoihin:

Muumipeikon ja Pikku Myyn talvinen seikkailu
Talven vieraita
Keskitalven kokko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.