4. kesäkuuta 2014

Mitä dinot sannoo? RRRRÄYHH!!!

Oulun Taidemuseossa aukaistiin 2.5. Lontoon Natural History Museumin tuottama Age of the Dinosaur –näyttely. Paikalle on tuotu Lontoosta saakka aitoja fossiileita ja jäljennöksiä sekä täysikokoisia liikkuvia dinosaurushahmoja.

Ja arvatkaas kuka kävi katsomassa sen näyttelyn tänään?! Aivan oikein, minä! :D

Yhteiskuvassa Dinon kanssa ♥

Oon ollu kiinnostunu dinosauruksista ihan pikkuipanasta saakka. Ja oon aina halunnu käydä tuolla Lontoon NHM'ssa ihan vaan jo pelkästään dinojen takia. Ja sitten kun sain kuulla viime syksynä dinojen tulosta Ouluun, aloin melkein laskemaan päiviä näyttelyn aukenemiseen. Päätin kuitenkin, että avajaispäivänä ja toukokuussa en sinne mene, sillä näyttely on kuitenkin koko ajan täynnä koulu- ja päiväkotiryhmistä. Mietin, että olisin mennyt näyttelyyn Miikan (rakas kummipoikani) kanssa juhannuksen jälkeen, mutta yhden kaverin kanssa tuli puhetta ja hänkin kova dinofani, niin päätimme käyvämme siellä yhdessä ja päiväksi valikoitui tämä päivä.

Tai Dino voi tulla ja syödä!

Näyttely oli mielenkiintoinen. Ensin käytiin katselemassa, ihastelemassa ja kauhistelemassa fossiileja. Kotiloita, simpukoita, sudenkorentoja, pikkudinoja, .. ja sitten se älyttömän pitkä jalka! Meinasi niska krampata kun yritti nähdä ihan koko jalan. Jos en ihan väärin muista, niin kahden ihmisen mittainen. Tai ainakin 1,5 ihmisen. Lisäksi siellä oli mm. Tyrannosaurus Rexin jalanjälki, joidenkin dinojen kynsiä (etusormen mittaisia!) ja vaikka mitä muuta.

Fossiileista ei valitettavasti saanut ottaa kuvia, mutta liikkuvista dinoista sai.

Protoceratops ja Velociraptor

Camarasaurus

Tarbosaurus oli pelottava! Pienempi kuin Tyrannosaurus Rex, joten en edes halua tietää minkä kokoinen T-Rex oli.

Nuo siis todellakin liikkuivat ja ääntelivät. Tuo E.T. oli suloinen kun se oli laitettu syömään ruohikkoa. Tuli sellainen awwwww-hetki kun sen näki. Ja tuo Rexin "pikkuserkku" oli pelottava kun karjui. Yritin ottaa videotakin, mutta koska tilassa oli aika pimeää ja mun kamera ei ilmeisestikään osaa käyttää salamaa apuna kun videoi, niin kuva oli aika pimiä.

Näyttelyn jälkeen suunnattiin Dino shoppiin ja eihän sieltä voinut lähteä pois ostamatta mitään.

Fifi

Kaverin kanssa ihastuttiin Fifiin ensisilmäyksellä. Ihana pehmoreppu ja koska repun kantohihnat on suunniteltu lapsille, niin aikuinen voi sitä kuljettaa käsilaukkuna olalla, jolloin se näyttää kuin kainalossa olisi pieni eläin ja siitä siis nimi Fifi :D Ja Fifi on lajiltaan Triceratops.

RRRRÄYHH!!!

Lisäksi sitten ostin myös tuollaisen pinssin ja siitä myös tämän tekstin otsikkokin juontaa.


Suosittelen kyllä näyttelyä kaikille vähänkään dinoista kiinnostuneille. On avoinna joka päivä 10-20 aina 31.8. saakka, jonka jälkeen dinot lähtevät takaisin Lontooseen. Lisätietoja näyttelystä täällä.


// Edit: Dinojen nimet käyty tarkistamassa ja muutettu kuvateksteihin 26.6.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.