8. maaliskuuta 2013

KuntoYkkönen vs. SATS

Viime aikojen blogihiljaisuus johtuu siitä, että ei vain ole ollut elämässä mitään mullistavaa mistä kertoa. Tai no, riippuu ihan siitä mikä kenellekin on mullistavaa. Ehkä se voi olla mullistavaa, että innostuin käymään reilun 30 minuutin hikilenkin ja olin ihan innoissani sen jälkeen ja sit tuli ilkee takatalvi ja liukkaat ja pakkaset ja.. lenkkeily jäi. PS3 sai taas toimia mun personal trainerina muutaman päivän, kunnes mun polvi kiukustu jostain liikkeestä. Lisäksi PS3 koki kuoleman, mutta heräsi onneksi henkiin vielä samana päivänä Jaken kaverin ansiosta. Eli niin, mitään mullistavaa ei siis ole oikein tapahtunut. Vai mitä olette mieltä?

Kuitenkin tän postauksen ideana on oikeastaankin miettiä kahden eri kuntosalin puolia, niin hyviä kuin huonojakin. Ja sanon jo nytten, että kaikki mielipiteet kummankin salin puolesta ja vastaan on erittäin tervetulleita.

KuntoYkkönen
KuntoYkkönen on ensimmäinen sali mitä oon oikeesti miettiny hyväksi saliksi. Oon siellä jopa lukioaikana käyny muutaman kerran, se kun sijaitsi sopivasti lukion alakerrassa (Toppilan lukio oli siis aikoinaan Kansankadulla evakossa parin vuoden ajan) ja liikuntatunneilla käytettiin sitten aika paljon sitä salia, varsinkin jos ei halunnut lähteä esim. sulkista tai tennistä pelaamaan tai juoksemaan metikköön intervallia ja samalla oksentamaan. Sinänsä siis paikka olisi tuttu, vaikka toki tuo paikka on viimesen 12 vuoden aikana varmasti muuttunut.

Kuitenkin tuossa paikassa olisi hyvää se, että salin käyttö ei vaadi vuosijäsenyyttä ja osti sitten kk-kortin tai määräkortin, niin hintaan sisältyy ensimmäinen kuntosaliohjelma ja laiteopastus. Pelkän kuntosalin osalta voi hommata päiväjäsenyyden jolloin saisi treenata klo 5.30-15.00 ja hinta sille on 42€/kk. Jos taas haluaa laajentaa aikahaarukkaa, niin silloin hinta olisi 52€/kk. Jumppiin ei kummallakaan pääse, joten jos haluaa jumpatakin, niin sali+jumppa olisi 71€/kk.

Toki KuntoYkkönen tarjoaa mahdollisuuden myös sitoutua ihan kunnolla ja vaihtoehtoina on KunnonVuosiYkkönen - Sali, 29€/kk 12 kuukauden sopimuksella ja KunnonVuosiYkkönen - Sali ja Jumppa 44€/kk 12 vuoden sopimuksella. Lisäksi tulee 20€ toimistomaksu.

Sitten taas jos miettii, että mitä jumppia KuntoYkkösellä on tarjota, niin ne nyt ei innosta niin paljoa, että maksaisin niistä extra hintaa, jolloin siis mulle jäis KuntoYkkösellä ainostaan kuntosali käytettäväksi. Ja vaikka nyt enemmän ehkä salin puolella muutenkin olen ajatellut olla, niin silti olisi välillä kiva käydä ryhmätunneillakin. KuntoYkkönen ei vain tarjoa mulle mielenkiintoisia ryhmätunteja.

SATS
Toinen kuntosaleista mitä oon alkanut miettimään tosissani on SATS. Oulussahan SATSeja löytyy kaksi kappaletta. Vaikka SATS onkin iso ketju, niin SATS antaa mahdollisuuden salin ja ryhmätuntien käyttöön myös ilman sitoutumista, mikä on oikeesti vain plussaa. Valittavana on myös SATS Limited-jäsenyys, jossa voi arkisin päiväsaikaan treenata ja osallistua jumppiin yhdellä salilla ja hintaan 37€/kk ja jos haluaisi molemmilla saleilla käydä ja lisäksi viikonloppuisin, niin hinta olisi 47€. 12 kk jäsenyydellä hinta molemmissa ois 3 euroa halvempi.

Jos taas haluaisin ihan kunnolla kaiken irti SATSin palveluista, onnistuisi se hintaan 64€/kk. Tämä tarkottaisi siis 12kk sitoutumista ja pääsisin käyttämään molempien salien palveluita SEKÄ 12 ja 24 kk:n jäsenyydet sisältävät SATS You™ -motivaatio- ja harjoitteluohjelman. Eli sais 8 viikon henkilökohtaisen ohjelman, personal trainerin palvelut (3 kertaa) ja ja ja.. Eli vaikka oonkin ollut aika pitkälti sitä mieltä, että en halua mitään sitoutumista kuntosaliin, niin tässä tapauksessa voisin hyvinkin tehdä poikkeuksen. Lisäksi jos ymmärsin oikein jäsenehtoja kun luin, niin jäsenyyden väliaikainen keskeytys esim. raskauden takia, ei olisi mikään ongelma.

Ja mitä tulee SATSin ryhmäliikuntoihin, niin sieltä ainakin tuntuu löytyvän paljon enemmän vaihtoehtoja mun makuun. Zumba, cycling, BodyBalance, SH'BAM, ..


Hmmm.. Tais vissiin tässä kirjotettaessa tulla tehtyä päätös kumpaan saliin päädyn. Kuka arvaa että kumpaan päädyin? :D Vois toki vielä kysellä molemmista paikoista vähän lisää. Oiskohan niissä mahdollista käydä ilmatteeks tekemässä kunnollinen tutustumiskäynti..?

4 kommenttia:

 1. Heippa vaan, oululaisena oli pakko liittyä lukijaksi! :D Mukavan monipuolisia kirjoituksia, tykkään!!

  Satsiin muuten on ainakin muinoin päässyt ilmaiseksi tutustumaan. :)

  Ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi ja kiva jos tykkäät mun raapustuksista :)

   Joo muistan kun ainaki joskus oli että SATS mainosteli ilmaisia päiviä/viikkoja. Pitäs kysyäkin että vieläkö heillä niitä on. Kuitenkin tuo raha minkä kerran kuukaudessa maksaa on aika isohko työttömälle, niin haluaisi varmuuden onko se sali just semmonen mihin haluaa rahat laittaa.

   Poista
 2. Hitsi, Sats on näköjään ehtinyt laskea hintoja sen jälkeen, kun uusin vajaa vuosi sitten jäsenyyteni...
  Mulla on 2 vuoden sopimus tällä hetkellä ja hinta 65e/kk... Silloin vuoden sopimuksella olisi hintaa tullut 69e/kk ja ilman sitoumusta 72e/kk
  Tuo on Satsin miinus-puoli, kun noita hintoja ja sopimuksia on niin monenlaisia ja jokaisella jäsenellä tuntuu olevan eri.
  Ja kyllä ainakin Satsilla on ollut ilmaisia tutustumispäiviä/viikkoja eli kannattaa ehdottomasti kysyä niitä :).

  Mutta oon kyllä noin muuten ollut tyytyväinen Satsiin. Paljon jumppia, hyvät ohjaajat. Heikinkadun kuntosalista tykkään itse enempi, Caritasin salilla en ole kuin kerran käynyt ja siellä on vähän erilaiset ne kuntosali-laitteet.
  Jumpissa käyn aika tasaisesti kummassakin, Heikinkatu on tosin 1km lähempänä kotoa kuin Caritas. Ja spinning-tunnit taidetaan nykyisin järjestää vain Caritasilla, kun siellä on uudemmat ja paremmat pyörät.

  Nyt kun saisi itsensäkin vielä kunnolla liikkeelle, kun muutama viikko mennyt itselläkin ihan höpöksi kuntoilun suhteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outoa kyllä toi hintojen lasku, olisi luullut että niitä hintoja nostettais, kuten yleensä kaikkia hintoja nostetaan kun joku veroprosentti nousee. Ehkä Satsi halusi tehdä poikkeuksen ja mahdollisesti myös houkutella uusia jäseniäkin tuolla.

   Mulle molemmat on melkeenpä yhtä kaukana, molempiin kuljettava bussilla nyt kun lumet viel maassa. Lisäksi bussipysäkeiltä pitää kävellä joku vajaa km molempiin kuitenkin, niin tulee tehtyä alkulämmittely :D

   Poista

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.