4. tammikuuta 2012

Lapsi on terve kun leikkii

Mutta voiko samaa sanoa aikuisesta? No, me ei Jaken kanssa kovin jaksettu tuota miettiä kun suuntasimme eilen Tiedekeskus Tietomaahan.

(c) Tietomaa/Sari Mantila
Tiedekeskus Tietomaa, paremmin tunnettu pelkkänä Tietomaana, on Suomen ensimmäinen tiedekeskus, avattu 1988 (Heureka 1989). Sen näyttelyt koostuvat 150 eri kohteesta ja vuodesta 1993 asti siellä on auennut vuosittain joku uusi teemanäyttely. Lisäksi siellä on näköalatorni jonne pääsee näköalahissillä ja alas tullaan sitten portaita pitkin ja samalla pääsee tutustumaan jonkin verran tähtitieteeseen ja hologrammijuttuihin. Tietomaassa on myös jättielokuvateatteri jossa esitetään planetaario-ohjelmia ja jättielokuvia. Jättielokuvat on ympäri maailman ja vaihtuvat vuosittain kun taas planetaario-ohjelmat tehdään Tietomaassa.

(c) Tietomaa
Teemanäyttelyitä tosiaan uudistetaan vuosittain ja tällä hetkellä siellä on vetonaulana Encore-niminen näyttely joka keskittyy musiikin maailmaan. Siinä pääsee mm. soittamaan ilmakitaraa, tutustumaan ääneen ja sen aistimiseen fysikaalisena ilmiönä, Levyraatiakin pääsee leikkimään ja kuuntelemaan leffojen soundtrackeja. Muita teemanäyttelyitä siellä on tähtitiede, painovoima, keksinnöt, urheilu, hologrammit ja illuusiot.

Lippukin on suhteellisen halpa. Yleislippu maksaa 15/11 euroa ja se sisältää näyttelyiden lisäksi jättielokuvan ja planetaario-ohjelman.

2 kommenttia:

  1. Siis missä päin suomea tuollainen Tietomaa onkaan? :-)

    ♥: Anniina

    VastaaPoista
  2. Oulussa kuten tuossa "tunnisteet" kohdassa mainitaan. Toki olisi voinut mainita myös tekstissäkin.. :D

    VastaaPoista

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.