5. tammikuuta 2013

Vuonna 2013

Uuden vuoden lupauksia en ole tehnyt useampiin vuosiin, mutta sen sijaan olen aina jotain tavoitteita asettanut. Kaikki tavoitteet eivät ole kuitenkaan syystä tai toisesta toteutuneet, mutta se ei ole elämääni kovinkaan haitannut :D

Nyt olen sitten viikon verran miettinyt, että mitä tavoitteita tälle vuodelle keksisi ja tässäpä lopputulosta..

 1. Aukaise uusi tili ja siirrä sinne säästöön rahaa joka kuukausi x euroa
 2. Laita ruokavalio kondikseen
 3. Lisää liikuntaa
 4. Lue enemmän kirjoja
 5. Ota enemmän valokuvia
 6. Kuuntele enemmän musiikkia
 7. Ole vähemmän tietokoneella
 8. Ala opiskelemaan ranskaa
 9. Yritä löytää jokaisesta asiasta jotain hyvää
 10. Hymyile ja naura enemmän
 11. Kuljeta kynää ja muistivihkoa aina mukana

Tuo ensimmäinen kohta on jo toteutunut sen verran, että tili on jo aukaistu ja ensimmäiset 50 euroa siirretty sinne säästöön. Se, mikä summa sinne sitten jatkossa menee, niin vaihtelee varmaankin kuukausittain.

Ruokavaliota olen taas vaihteeksi alkanut laittamaan kondikseen ja olenkin kirjotellu ylös syömisiäni. Jossain vaiheessa sitten käyn listaa läpi ja katson mitä voisin hyvinkin jättää pois ja mitä pitäisi lisätä. Sen ainakin olen jo kuitenkin päättänyt, että jatkan hiilihydraattitietoisella linjalla. Toki hiilareita syön, mutta katson mistä ne hiilarit tulee.

Tarkoituksenani olisi myös lisätä liikuntaa, huomattavasti. Kunhan työt helmikuussa päättyy, niin minulla on silloin aikaa päivisin käydä lenkillä. Aluksi 20-30 minuutin lenkkejä ja sitä mukaan kun kunto kasvaa, niin pidennän lenkkejä ja kasvatan vauhtia. Lisäksi voisin taas aktivoitua PS3:n My Fitness Coach Club-pelin kanssa (jonka muuten viime kesänä hommasin, mutta en ole siitä täällä kirjoittanut).

Kirjojakin pyrin taas lukemaan enemmän ja teinkin sitä "tukemaan" uuden alasivun, jonne siis listaan lukemani kirjat. Yritin listata myös kaikki viime vuonna lukemani kirjat, mutta en ole ihan varma onko siinä kaikki mitä luin..

Enemmän valokuviakin olisi tarkoitus alkaa ottamaan ja sitä varten olenkin ajatellut, että hommaan itselleni uuden digikameran, sellaisen mitä on helppo kuljettaa mukana kaikkialla. Tokihan mulla on tuo kännykän kamera ja sitten tuo kolmisen vuotta sitten ostettu digikamera, mutta kännykän kameralla otettujen kuvien laatu on ihan kamala ja tuo digikamera ei oo oikein semmonen kamera mitä jaksaa kaikkialle raahata mukana. Hieman liian iso siis mun makuun.

Musiikin kunteluakin olisi kiva lisätä ja tietokoneella oloa vähentää. Lisäksi haluaisin alkaa opiskelemaan ranskaa. Yritän löytää jokaisesta asiasta hyviä puolia ja hymyillä ja nauraa enemmän.

Ja viimeinen kohta, niinkuin ehkä tuo valokuvien ottaminen, on sitten ihan tätä blogia varten. Eli mun pitäisi ostaa joku kiva pieni muistivihko mitä voisin kuljettaa mukanani, jotta voisin kirjoitella sinne ideoita postausten aiheista. Ja toki muitakin asioita.

4 kommenttia:

 1. Toi on rankkaa kirjotella syömisensä ylös. I Know. Että tsemppiä siihen. Mutta ainakin sitten osaa karsia turhat pois jos sellaisiaon tai sitten lisätä jotain mikä puuttuu. :) Siitä tsian ei ole mitään hyötyä jos ei muisat kirjoittaa kaikkia (sitä yhtäkin keksiä teen kanssa ym.) tai sitten menee vaan ittensä huijaamiseksi. Huh että se oli rankkaa. Mutta ehkä kirjoittelua rankempaa oli itse se hyvin syöminen. Toi on sellainen upea päätös pistää ruokavalio kuntoon että voin vaan kateudella katella vieressä ja kannustaa sua. :)

  Hymyily ja nauru ja hyvien asioiden etsiminen ja löyäminen. <3 Ihania tavoitteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi hyvin syöminen on ehkä haastavampaa kuin tuo ruokapäiväkirjan kirjottaminen. Nytten kun molemmat ollaan töissä, niin tuntuu vaan helpommalta syödä pakasteesta jotain nopeeta tai vaihtoehtosesti hakia pizzaa. Sen takia oikeastaan hyvä että mulla loppuukin työt, niin pääsee kokkailemaan kunnollista ruokaa :D Ja huomaa, löysin hyvän asian mun työttömyydestä! :D Ja löytyy niitä kyllä enemmänkin kun oikein miettii..

   Poista
 2. Heh, mulla oli viime vuoden lupauksena tuo valokuvien ottaminen :) Se on kiva lupaus, koska siinä ei tarvitse samalla tavalla patistaa itseään tai kieltäytyä mistään tai hankkia itselleen selkärankaa kuin esim. ruokavalion ja liikunnan kanssa... :D Mutta sulla noita lupauksia näyttää olevan oikein liuta, onnea niiden kanssa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo onhan noita tavoitteita/lupauksia aika lailla ja pakko myöntää että yhessä oon jo mokannut. Ruokapäiväkirjan pitäminen jääny aika heikolle :P Liikkumista pääsen taas kunnolla vasta helmikuussa harrastaan kun nykynen työ loppuu. Sit on paremmin aikaa ja energiaakin ihan eri tavalla.

   Ja se kamera pitäs käydä ostamassa, että vois ton valokuvien ottamisen alottaa..

   Poista

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.